Tomatensoep was vroeger mijn lievelingssoep, als wij groentesoep wilde eten, deed ik er voor mezelf ketchup in. Dan leek het in iedergeval op tomatensoep, want het was ook rood.

 

Dit recept is voor 4/5 personen en dus te halveren.

 

Basis ingredienten

 

2 ui

4 tenen knoflook

1 kg tomaten

1,5 ml water

3 groentebouillontablet

1 blikje tomatenpuree

Scheutje kookroom

2/3 eetlepels olijfolie

 

Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olijfolie. Voeg de tomaten parten toe en bak deze 5 min mee. Voeg het water en de bouillontablet toe en roer de tomatenpuree er door, laat nog een paar minuten koken.

 

Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep een paar minuutjes doorkoken. Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft. Serveer de tomatensoep in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Garneer de soep eventueel met verse basilicum of waterkers.

 

PS. Er zijn ook blikjes met blokjes tomaten, soms kan dat een fijne aanvulling zijn.

 

Een hele lekkere TIP, doe een paar schepjes suiker door de cremesoep, goed roeren, mmmm heerlijk, alsof je bij de Chinees thuis zit

 

 

Eet smakelijk !💋